13 ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ (2000)

Πόσο βαθιά επηρεάζει ο λόγος την ανάγνωση μιας εικόνας; Ποιός ο ρόλος όλων μας στη διαδικασία κατασκευής αλλά και κατανάλωσης των φωτογραφικών εικόνων; Που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα; Δεκατρείς παράξενοι θάνατοι που συνοδεύονται από όμοια παράξενες ιστορίες “ζητούν την εξιχνίασή τους” μέσα από φωτογραφικά τεκμήρια της σκηνής του θανάτου. Αυτόπτης μάρτυρας σε όλους ο φωτογράφος, που αποφασίζει να κοινοποιήσει ένα μέρος του άγνωστου φωτογραφικού του αρχείου.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στην πολύχρονη και γεμάτη συναρπαστικές εμπειρίες καριέρας μου, βρέθηκα συχνά πολύ κοντά στο θάνατο. Για ένα μεγάλο διάστημα σαν ελεύθερος ρεπόρτερ και για ένα μικρότερο σαν συνεργάτης μυστικής υπηρεσίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να εργασθώ πολλές φορές στην ‘’πρώτη γραμμή’’.

Πέρα από τις καθαρά επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, τραβούσα και μερικές φωτογραφίες polaroid για το προσωπικό μου αρχείο. Τώρα που έχω αρχίσει να αποσύρομαι, σκέφθηκα να γνωστοποιήσω στο πλατύ κοινό μερικές από αυτές μου τις εμπειρίες.

Αυτές οι δεκατρείς ιστορίες που διάλεξα, πέρα από το ειδικό ενδιαφέρον που έχουν η κάθε μία ξεχωριστά, παραμένουν όλες ανεξιχνίαστες. Ελπίζω αυτή η μικρή πρωτοβουλία, να συμβάλει πιο αποτελεσματικά στην προσπάθεια όλων εκείνων που πάντα θα ψάχνουν την ‘’αλήθεια’’.

Γ.Δ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK